як держава захищає права дитини в сімї прентація

як держава захищає права дитини в сімї прентація


4 Порушення прав дитини в сімї Відповідно до Закону України "Про попередження насильства в сім'ї" є такі визначення форм насильства та жорстокого поводження з дітьми: Насильство в сім'ї - будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім'ї по відношенню до іншого члена сім'ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім'ї як. Скачать бесплатно презентацию на тему "Як держава захищає права дитини в сімї. План 1. Права дитини в сімї 2. Порушення прав дитини в сімї 3. Підстави і процедура позбавлення батьківських прав." в формате .ppt (PowerPoint). Похожие презентации.


Як держава захищає права дитини в сім′ї Паунко Г.В. вчитель вищої категорії, старший вчитель ЗОШ №46 м.Миколаєва Урок з правознавства в 9класі. Слайд 2. Мета: Ознайомити учнів з органами захисту прав дитини, які існують в Україні;з підставами і процедурою позбавлення батьківських прав;з поняттями “ усиновлення ”,”опіка”, ”піклування”. Розвивати вміння, аналізувати життєві ситуації з точки зору норм права. Виховувати розуміння важливості сімейного виховання, правову свідомість і культуру, повагу до норм права і моралі.


Після цього уроку учні зможуть: Очікувані результати. Після цього уроку учні зможуть: - називати державні органи та установи, що опікуються правами дитини; - оцінювати ситуації порушення прав дитини в сім’ї; - розповідати про підстави і процедуру позбавлення батьківських прав; - розрізняти усиновлення та опіку і піклування; - моделювати та розв’язувати правові ситуації; - висловлювати судження щодо важливості і значення виховання дитини в сім’ї.


5. Категорія: Презентація | Додав: school. Переглядів: 997 | Завантажень: 449 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0. Всього коментарів: 0.


Найбільший вибір готових шкільних презентацій! Конвенція ООН про права дитини (варіант 1) — презентація з будь-якого предмету на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Держава може бути більш чи менш демократичною, але змінити ці права вона не може. Вони – твої. Слайд #8. Читай – дізнаєшся Конвенція ООН про права дитини містить 54 статті. В них ти знайдеш 40 прав, які має дитина. Всі права можуть бути класифіковані за певними принципами. Слайд #9.


Даний урок розкриває поняття прав дитини; захист прав дитини, а також розгляд головних документів про права дитини. На даному занятті учні згадають раніше. Якщо в сім΄ї багато дітей, а особливо синів, це гарантія соціальної міцності. Пізніше з переходом до осілого способу життя, найбільшестраждали діти з фізичними вадами.Історія розвитку прав дитини. Номер слайду 6.


Право дитини на сім'ю зафіксовано у міжнародних документах про права ди-тини, зокрема у «Декларації прав дитини» та в «Конвенції ООН про права дитини», а також у вітчизняному законодавстві - Конституції України, Сімейному кодексі України, Законах «Про охорону дитинст-ва», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», у Державній програмі подолання дитячої безпритульності та бездоглядності на. 2006-2010 рр., Загальнодержавній програмі «Національ-ний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на п. Найважливішою умовою для роз-витку дитини є її виховання в сім’ї.


Якщо порушуються права дитини в сім'ї ,на підставі рішення суду батьки можуть бути позбавлені батьківських прав. Зверніть увагу на статтю 165 Сімейного кодексу України, хто має право звернутись з позовом про позбавлення батьківських прав до суду. Якщо батьківських прав позбавлено одного з батьків, дитина передається –іншому з них, якщо –обох родичам чи органам опіки і піклування.


Гіпермаркет Знань>>Правознавство>>Правознавство 9 клас>> Правознавство: Як держава захищає права дитини в сім’ї. Що таке опіка, піклування, усиновлення. 1. Захист прав дитини. Права батьків по захисту дитини 1. Батьки мають право на самозахист своєї дитини, повнолітніх дочки та сина. 2. Батьки мають право звертатися до суду, органів державної влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій за захистом прав та інтересів дитини, а також непрацездатних сина, дочки як їх законні представники без спеціальних на те повноважень. 3. Батьки мають право звернутися за захистом прав та інтересів дітей і тоді, коли відповідно до закону вони самі мають право звернутися за таким захистом.


• Особливу увагу держава приділяє захисту прав дитини в сім’ї. Чому саме цій проблемі приділяється особлива увага? У ч и т е л ь. Сучасна суспільна та юридична думка базується на тому, що дитина повинна виховуватись у сім’ї й ніщо не може замінити дитині сім’ю. Згідно зі ст. 5 Сімейного кодексу, саме батькам надається переважне право особистого виховання дітей, вибору форм та методів виховання, якщо останні не суперечать закону та моральним засадам суспільства. У певних випадках виникає потреба захищати дітей від власних батьків. Робота з правовими джерелами. Конституція України. Ст. 32. Ніхто.


3. Вивчення нового матеріалу. - Як держава захищає права дитини в сім’ї. - Опіка, піклування, усиновлення. Вступне слово вчителя. Але, нажаль, існують батьки, які порушують права дитини. В такому разі дитина має право «якщо дитина досягла віку 14 років, звернутися в органи опіки та піклування, суд щодо порушення її прав». Опрацювання схеми з учнями. Мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він


Презентація "Абетка прав дитини" містить слайди ілюстровані інформацією про Конвенцію ООН про права дитини та основні статті Конвенції ООН про права дитини. Може бути використана під час уроків "Я у світі", бесід, виховних годин, позакласних заходів на правову тематику. Всі предмети Алгебра Біологія Географія Геометрія Екологія Економіка Зарубіжна література Іноземна мова Інформатика Інший Історія Літературне читання Логопедія Математика Музика Навчання грамоти ОБЖ Образотворче мистецтво Основи здоров'я Правознавство Природознавство Психологія Релігієзнавство Трудове навчання Українська література Українська мова Фізика Фізична культура Хімія Художня культура Я у світі.


Мета: Охарактеризувати шляхи захисту прав дитини. Ознайомити з інформацією про шляхи влаштування дітей, які залишилися без батьківської опіки. Розглянути підстави та процедури позбавлення батьківських прав. Розвивати вміння працювати з нормативними документами, робити аналіз правових ситуацій, навчити учнів захищати себе від посягань на їх права. Виховувати в учнів сімейні цінності. Очікувані результати: - Називати державні органи та установи, що опікуються правами дитини. - Оцінювати ситуації порушення прав дитини в сім'ї. ІІІ. Вивчення нового матеріалу. 1. Як держава захищає права дитини в сім'ї. Робота учнів з уривком казки. Дідова дочка і бабина дочка.


Тема уроку: Як держава захищає права дитини в сім'ї. Мета: Ознайомити учнів з державними органами, що опікуються правами. Дітей та підставами позбавлення батьківських прав;розвивати навички роботи. В малих групах та вміння аналізувати правові ситуації; виховувати повагу до права. Обладнання: ПК-презентація, підручники, зошити. Тип уроку: комбінований. Хід уроку. Оргмомент. І. Актуалізація опорних знань учнів. А)Перевірка Д,З. Б)Завдання 1 (стр.111)Робота в парах. Презентація завдань на урок. 1. СКАЧАТИ УРОК.


Держава має активно пропагувати права дитини. 4. Всі діти мають право на любов і піклування. (Стаття 32, 36 Конвенції ООН про права дитини) Держава повинна захищати дитину від тих осіб, які, заробляючи гроші, використовують дитячу працю. Діти мають бути захищені державою від небезпечної та важкої праці. Законодавство держави встановлює мінімальний вік дитини для прийому на роботу і необхідні вимоги щодо тривалості робочого дня. (Статті 19, 37, 38 Конвенції ООН про права дитини) Діти мають право на захист від усіх форм фізичного, психологічного насильства та експлуатації, як в сім’ї, так і поза нею. Держава має вживати всіх заходів для запобігання насильству щодо дитини.


План-конспект уроку з мультимедійною підтримкою та методичними додатками, мета якого – ознайомити з органами, що опікуються правами дитини, навчити оцінювати ситуації порушення прав, ознайомити з підставами та процедурою позбавлення батьківських прав, удосконалювати роботу з джерелами, сприяти розвиткові інтересу до вивчення права. Форум педагогічних ідей. Правознавство. Розробка уроку "Як держава захищає права дитини в сім’ї" з правознавства в 9-му класі.


Декларація прав дитини дуже важливий документ, в якому визначені права дитини. Вона була проголошена 20 листопада 1957 року Генеральною Асамблеєю ООН. Цей закон повинні виконувати люди всієї нашої Землі. Народившись, дитина отримує право на громадянство, має право жити і виховуватися у сім’ї, знати своїх батьків, отримувати від них захист своїх прав і законних інтересів. На ім’я дитини може бути відкрито рахунок у банку. Півторарічний громадянин має право відвідувати ясла.


Мета: дати уявлення про державні органи та установи, що опікуються правами дитини, підстави та процедуру позбавлення батьківських прав, поняття «усиновлення», «опіка», «піклування»; розповідати про підстави й процедуру позбавлення батьківських прав; розрізняти усиновлення та опіку й піклування; моделювати та розв’язувати правові ситуації; формувати свідоме ставлення щодо важливості й значення виховання дитини в сім’ї.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

томи екофлора україни том 4

кино шаг вперед всё или ничего безплатно без реєстрації

тим вивер с ключем активації